Seçili Ürünlerde %50 İndirim Fırsatlarını Kaçırma!
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

NCS kodu nedir? Ne işe yarar?

26-04-2021 12:18
NCS kodu nedir? Ne işe yarar?

 

 

NCS kodu nedir? Ne işe yarar?

 

NCS ( Natural Color System), önemli ürünlerde her zaman doğru rengi elde etmek için sektöre ihtiyaç duyulan araçları sağlayan renk gösterimi ve doğru renk örnekleri ile standartlaştırılmış bir renk iletişim sistemidir. 

 

Farklı üreticilerin farklı malzeme ve ürünleri üzerinde aynı renk üretilebilmelidir. Kesin rengin işlevi çok önemlidir. 

Bu, acil durum çıkış işaretlerinin renginden, sağlık hizmetleri segmentindeki iğnelerin renk işaretlemesinden, Türk bayrağımızın rengine kadar her şey olabilir. 

Tüm bu örneklerin ortak yanı, insanların onları tanıması için üreticiden bağımsız olarak renklerin aynı olması gerektiğidir. Bu, otoritelerin ve endüstrilerin karşılıklı olarak üzerinde anlaştığı ve renkleri kesin ve net bir şekilde tanımlayan ulusal ve uluslararası standartlarla mümkün kılınmıştır. (SIS, ISO, CEN ve CIE en önemli standardizasyon kuruluşlarından bazılarıdır)

 

NCS Renk SİSTEMİ KİM İÇİNDİR?

 

NCS Sistemi, tüm dünyada mimarlar, tasarımcılar ve malzeme üreticileri, renk endüstrisi, ürün üreticileri ve perakendeciler tarafından kullanılmaktadır.

 

NCS'Yİ NEDEN KULLANMALISINIZ?

 

NCS Sistemi, nihai sonucun tam olarak olması gerektiği gibi gerçekleşmesini sağlamak için bir renk sürecine dahil olan herkes arasında renk iletişimi için benzersiz bir fırsat sunar.

 

NCS Katalog

 

NCS İLE AKLA GELEBİLECEK HERHANGİ BİR YÜZEY RENGİNİ TANIMLAYIN..

 

NCS - Natural Color System, tasarımcılar ve üreticiler, perakendeciler ve müşteriler için doğru çapraz endüstriyel renk iletişimine izin veren bilimsel tabanlı bir renk sistemidir. NCS, rengi görsel olarak nasıl algıladığımıza dayandığından, sistem, akla gelebilecek tüm yüzeylerde rengi tanımlamanıza olanak tanır. Bu, renk sistemini renk tanımı, kalite güvencesi ve iletişim için küresel bir standart haline getirdi. Tüm yüzey renkleri bir NCS Gösterimi ile tanımlanabilir.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.