Seçili Ürünlerde %50 İndirim Fırsatlarını Kaçırma!
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Doğal Venedik Sıvaları

Doğal Venedik Sıvaları

 

Doğal Venedik Sıvaları


Tarihi

Venedik sıvaları olarak bilinse de kökeni ve değişik uygulamaları binlerce yıl öncesine Mezopotamya, Mısır, Antik Yunan ve Antik Roma dönemine kadar uzanmaktadır.


Pompei’nin villalarında ve çeşitli antik Roma yapılarında bugün bile örneklerini görebilirsiniz. Aynı zamanda MÖ 1. Yüzyılda yaşayan Romalı mühendis ve mimar Vitruvius’un De Architectura adlı kitabında da yedi adımda yapım sürecini açıkladığı görülmektedir.

 

venedik sıvaları

 

15.Yüzyılda Rönesans ile birlikte yeniden keşfedilmiş ve özellikle Venedik’teki binalarda sıkça kullanılmıştır. Vendikte Lagun alanında inşaat halindeki binalar için sıva yapımında kullanılan kum nakliyesinde çok büyük zorluklar çıkmaktaydı. Bunun yanında Terra Cotta (pişmiş toprak) bolca bulunmaktaydı. Terra cotta, kiremit tozu, alçı, kireç kaymağı su ile karıştırılarak ve renklendirici pigmentler katılarak uygulama yapılmış ve kullanılmıştır. Ayrıca Venediğin çok nemli yapısına yüksek teneffüs imkanı ile uyum sağlamış ve moda haline gelmiştir.

 

Yüksek nefes olama özelliği, mermerimsi dekoratif bir görünüm vermesi (bazı çeşitlerinde) , neme dayanıklı olması, doğal olması nedeni ile teknolojik olarak geliştirilerek günümüzde sıkça kullanılmaya devam edilmektedir..

 

venedik sıvaları


VENEDİK SIVALARI Ürün gurubumuzu aşağıda görebilir, inceleyebilir, satın alabilirsiniz.

 

MARMORİNO   INTONACHİNO    GRASSELLO Dİ CALCE    MARMO ANTİCO

 

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.